Fem snabba med Sebastian Sjöberg – ny Chief Growth Officer på Corpia

TORS, APRIL 22, 2021

Vi säger välkommen till Sebastian Sjöberg, ny tillväxtchef på Corpia. Han kommer närmast från Klarna och rollen som senior säljare och försäljningschef. Här svarar han på fem snabba frågor om vad hans roll egentligen innebär, hur det kom sig att han lämnade Klarna för oss på Corpia och hur man blir en bra säljare.

Vi vet att det finns många små och medelstora företag som behöver finansiering. Många av dessa företag vet inte alltid vem de ska kontakta för att få finansiering till rimliga villkor och det är ofta svårt för dem att beviljas ett företagslån.

Vad innebär rollen som Chief Growth Officer?

Den innebär i korta drag att jag bygger och driver säljorganisationen på Corpia och arbetar fram våra tillväxtmål. Vi vill få fler små och medelstora företag att växa och utvecklas genom att bistå med finansiering och även hitta nya sätt att nå ut till våra kunder. Detta gör vi främst genom att identifiera partners där vi tillsammans kan jobba med att erbjuda finansieringslösningar i olika kanaler.

 

Från Avanza och Klarna till Corpia, vad lockade dig till oss?

Jag gillar utmaningar och det lät både utmanande och utvecklande att arbeta i en mindre organisation där det finns en stark tillväxtpotential. Jag kommer närmast från Klarna där jag har arbetat som senior säljare mot stora bolag och försäljningschef. På Corpia får jag nu möjligheten att vara med och påverka tillväxtresan och bolagets framtid. Jag har även arbetat mycket med försäljning och ledarskap och drev tidigare säljorganisationen på Avanza Pension, vilket jag kommer ha stor nytta av i rollen som Chief Growth Officer.

 

På tal om försäljning – hur blir man en bra säljare?

Att kunna sälja är ett hantverk som de allra flesta människor har nytta av, och inte minst de som driver företag. Mitt bästa tips är att öva för ju mer du övar desto lättare kommer det att kännas att ringa de där samtalen som från början kanske känns lite betungande. När tio samtal har blivit 100 och 20 kundmöten har blivit 50 kommer du att känna dig betydligt tryggare i din roll. Det är även viktigt att arbeta utifrån en tydlig och enkel säljprocess.

 

Vad skulle du säga är den största utmaningen i din roll?

Att hitta rätt tillväxtmöjligheter och få ett litet bolag att bli stort. Vi vet att det finns många små och medelstora företag som behöver finansiering. Många av dessa företag vet inte alltid vem de ska kontakta för att få finansiering till rimliga villkor och det är ofta svårt för dem att beviljas ett företagslån. Samtidigt vill vi arbeta med fler företag inom detta segment för att skapa nästa framgångssaga. Så hur hittar vi varandra? Det är en spännande utmaning.


Vilka funderingar har småföretagarna?

Många har främst frågor om hur vi skiljer oss från storbankerna och andra finansiärer. Många småföretagare behöver fokusera på sin verksamhet och har inte tid med långa, komplexa finansieringsprocesser. Därför är det viktigt för oss att vara snabba, flexibla och erbjuda skräddarsydda lösningar till konkurrenskraftiga villkor.

Corpia Group AB är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen och har sitt säte i Stockholm. Corpia har förmedlat över 1 miljard SEK sedan starten 2012, och öppnande upp för egen utlåning i december 2019.

Vill du logga ut?

Ja
Nej

Vill du logga ut?

Ja
Nej

Du kommer snart att loggas ut pga inaktivitet om

Logga ut nu Jag vill förbli inloggad

Du har blivit utloggad pga inaktivitet.

Logga in igen