Fem snabba med Andrew Karmy – Corpias nya riskchef

FRE, FEB 12, 2021

Vi säger välkommen till vår nya medarbetare, riskchefen Andrew Karmy och passar samtidigt på att ställa fem frågor. Som vad det egentligen innebär att vara riskchef på Corpia, på vilket sätt finansieringsmarknaden för små och medelstora företag kan förbättras och hans tankar om framtiden för Sveriges företagare. Andrew Karmy har närmare 20 års erfarenhet av finansiell riskhantering, både i Sverige och på andra marknader i Europa.

Finansieringsmarknaden för små och medelstora företag i Sverige kan förbättras på många sätt. Jag ser med tillförsikt fram emot det utmanande och roliga arbete som ligger framför mig och mina kollegor på Corpia.

Vad innebär din roll som riskchef på Corpia?

- Jag kommer att arbeta med att utveckla och stärka företagets processer och modeller för riskhantering. Det innebär bland annat att förfina och utveckla verktyg som gör oss ännu effektivare i vår kreditbedömning. I rollen ingår även att bedöma och ta hänsyn till olika ekonomiska scenarion som skulle kunna inträffa och dess påverkan på småföretagen.


Vad var det som gjorde att du valde att börja hos oss?

- Corpia är ett innovativt bolag som har spännande utmaningar framför sig och alla viktiga förutsättningar för att lyckas med sina mål. Finansieringsmarknaden för små och medelstora företag i Sverige kan förbättras på många sätt och Corpia är väl positionerat att driva den förändringen. Jag ser med tillförsikt fram emot det utmanande och roliga arbete som ligger framför mig och mina kollegor.


På vilket sätt anser du att finansieringsmarknaden för små och medelstora kunder kan förbättras?

- Det har uppstått ett gap i marknaden där det har blivit svårare för småföretag att hitta en långsiktig finansieringspartner. Som privatperson kan man idag sköta de flesta av sina ekonomiska ärenden via digitala tjänster och vi ser inte varför det skulle vara någon skillnad för småföretag. Vi fokuserar därför på kundupplevelsen och där är en effektiv kreditprocess i kombination med marknadsmässiga villkor viktiga faktorer.


Vad har du gjort tidigare i din karriär?

- Jag kommer närmast från EnterCard Group, där jag arbetade som riskchef mellan 2013 och 2020. Tidigare har jag haft flera olika befattningar inom kreditrisk och har bland annat arbetat med riskhantering och riskanalys på den engelska och tyska marknaden.


Sist men inte minst, hur ser du på framtiden för Sveriges alla företagare?

- Just nu upptar såklart situationen med coronaviruset en stor del av mitt tänkande. Hur man identifierar de äkta riskerna i marknaden och bäst planerar för den kommande ekonomiska återhämtningen. Nu går vi förhoppningsvis mot ljusare tider och många småföretag har kämpat oerhört hårt för att hantera en väldigt tuff tid. Vi kommer, precis som innan och under krisen, att fortsätta finnas där för att stötta dessa företag.För mer information eller intervjuförfrågan vänligen kontakta:
[email protected]

För pressmaterial, klicka härCorpia Group AB är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen och har sitt säte i Stockholm. Corpia har förmedlat över 1 miljard SEK sedan starten 2012, och öppnande upp för egen utlåning i december 2019.

Vill du logga ut?

Ja
Nej

Vill du logga ut?

Ja
Nej

Du kommer snart att loggas ut pga inaktivitet om

Logga ut nu Jag vill förbli inloggad

Du har blivit utloggad pga inaktivitet.

Logga in igen