Corpia tar in nytt kapital från en rad välrenommerade svenska institutioner

ONS, DEC 11, 2019

Corpia har säkrat en obligation med en ram om 150 MSEK från en rad välrenommerade svenska institutioner och lanserar därmed konkurrenskraftiga företagslån. Lånen riktar sig mot ett segment av småföretagare som söker lånefinansiering på mellan 0,5 – 3 Mkr med löptider upp till 3 år.

Det behövs konkurrenskraftiga alternativ till bankerna, aktörer som klarar av att ta ett långsiktigt perspektiv och som har ambitionen och innovationsförmågan att göra en datadriven och gedigen kreditanalys av låntagaren.

Corpia grundades 2012 som ett alternativ till de traditionella storbankerna, och har sedan starten förmedlat över 1 miljard SEK. Nu tar Corpia nästa steg och lanserar en finansieringslösning för småföretag med hjälp av en obligation. Investerare i obligationen är bland andra de välrenommerade institutionerna Praktikertjänst, Grenspecialisten, Case Kapitalförvaltning och Norron Asset Management. Rådgivare i processen har varit DNB Markets och Roschier Advokatbyrå.

- Vi är stolta och glada över att ha fått detta förtroende och ansvar. Det känns väldigt inspirerade att nu kunna lansera vårt låneerbjudande. Vi har en lång erfarenhet av att bedöma kreditrisk och vi har ett starkt och konkurrenskraftigt erbjudande som vi nu tar till marknaden säger Dadmehr Fatehi som är VD på Corpia.

- Vi har tittat på en rad aktörer som vill in på denna marknad men vi valde Corpia då vi tycker att bolaget har en stark förmåga och lång historik av att bedöma kreditrisk. Corpia har identifierat ett segment på marknaden där behovet av en attraktiv finansieringslösning till rimliga villkor är stor. Detta i kombination med ett starkt team gör att vi bedömer att Corpia har goda förutsättningar för att etablera en riktigt bra position på lånemarknaden, säger Emil Hjalmarsson på Grenspecialisten.

Corpia är specialister på företagslån och arbetar med innovativa metoder för att bedöma risk. Bolaget har som målsättning att växa och ta en stark position på lånemarknaden genom att etablera en konkurrenskraftig låneprodukt som bidrar till att kanalisera kapital till sunda och ambitiösa småföretagare. Alltid i kombination med en ansvarsfull kreditgivning.

Det behövs konkurrenskraftiga alternativ till bankerna, aktörer som klarar av att ta ett långsiktigt perspektiv och som har ambitionen och innovationsförmågan att göra en datadriven och gedigen kreditanalys av låntagaren, fortsätter Dadmehr.
För mer information, intervjuförfrågan vänligen kontakta:
[email protected]

För pressmaterial, klicka här

Corpia Group AB är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen och har sitt säte i Stockholm. Corpia har förmedlat över 1 miljard SEK sedan starten 2012, och öppnande upp för egen utlåning i december 2019.

Vill du logga ut?

Ja
Nej

Vill du logga ut?

Ja
Nej

Du kommer snart att loggas ut pga inaktivitet om

Logga ut nu Jag vill förbli inloggad

Du har blivit utloggad pga inaktivitet.

Logga in igen